FUNKTASTIC: Exclusieve Funk, Soul en trendsetters op zaterdagavond in Hasselt

Het programma FUNKTASTIC samengesteld en gepresenteerd door Frank De Baan was 20 jaar beluisterbaar in Hasselt. Het programma was wekelijks iedere zaterdagavond geprogrammeerd tussen 19:00 en 21:30 eerst op Hasselt FM op 104,40 MHz en vanaf 1988 op Radio Centraal Limburg (RCL).

De platen die toen werden gedraaid, waren pas enkele weken later hoorbaar in het toenmalige Funky Town met o.a. Guy De Pré op BRT2 Omroep Brabant. Zeer exclusief was de soul die in het Verenigd Koninkrijk eveneens op Radio One wordt gespeeld. Fonoplaten Hit Tip en later Gigaswing zorgden dat het vinyl razendsnel in Hasselt terecht kwam.

Vanaf februari 2002 was Funktastic gedurende 6 maanden hoorbaar op Radio Scorpio te Leuven. Spijtig genoeg mocht er slechts één uur per week programma worden gemaakt. Zo werd er iedere eerste en derde zaterdag van de maand programma gemaakt tussen 18:00 en 19:00. Er was dan ook geen interesse meer van het bestuur van Radio Scorpio om het programma nog langer op te nemen in het programmaschema.

Presentatie 1 door Frank De Baan

Presentatie 2 door Frank De Baan

Aansluiting met Popmarge: Rudy Reners in actie.

Frank De Baan

Funktastic